February 12, 2014

Green Afrato cowl // πράσινος γιακάς στο σχέδιο Αφράτο


The third one I've made, this one was a gift. I love the color, it's a lot darker than the pictures, I just couldn't get it right. The yarn is lovely, Dream in Color Smooshy is great like all the yarn bases from the company. I made this one shorter, with fewer rows. As it's knitted sideways, that means it's a little tighter around the neck than what the pattern says.

Afrato cowl pattern by Alexandra Nycha

Το τρίτο που έπλεξα, αυτό ήταν για δώρο. Λατρεύω το χρώμα, είναι αρκετά πιο σκούρο από τις φωτογραφίες, απλά δεν μπορούσα να το πετύχω καλύτερα. Το νήμα είναι υπέροχο, το Dream in Color Smooshy είναι τέλειο όπως και τα υπόλοιπα νήματα της εταιρίας. Τον γιακά τον έκανα πιο κοντό, με λιγότερες σειρές. Επειδή πλέκεται πλάγια, αυτό σημαίνει ότι είναι λίγο πιο σφιχτό από όσο λέει το σχέδιο.

Afrato cowl pattern by Alexandra Nycha

What I like about knitting Afrato is that it's that perfect project, that you can pick up and put down, even in the middle of the row, that doesn't need much thinking, perfect for movies and going out for coffee.

Afrato cowl pattern by Alexandra Nycha

Αυτό που μου αρέσει πολύ στο σχέδιο είναι ότι είναι το τέλειο πλεκτό, μπορείς να το πιάσεις όποτε θέλεις και να το αφήσεις στη μέση της σειράς. Δεν θέλει πολύ σκέψη και είναι τέλειο για όταν βλέπεις ταινία ή όταν βγαίνεις για καφέ.

Afrato cowl pattern by Alexandra Nycha

This is one of my free patterns - you can download it here!

Είναι ένα από τα σχέδιά μου που προσφέρω δωρεάν! Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ!

Afrato cowl pattern by Alexandra Nycha
Pattern  //  Σχέδιο: Afrato by Alexandra Nycha (Ravelry)
Yarn  //  Νήμα: Dream in Color Smooshy in Green Lantern
Needles  //  Βελόνες: 3.5 mm
project page on Ravelry  // το πλεκτό μου στο Ravelry

6 comments:

  1. Πολύ μου αρέσει κατέβασα το σχέδιο να το μελετήσω και να το φτιάξω.
    Το συγκεκριμένο νήμα που θα το βρω έχεις πρόταση;;
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ξανθή! Το συγκεκριμένο νήμα το έχω παραγγείλει από Αμερική, από αυτό το μαγαζί, που είναι από τα αγαπημένα μου: http://eatsleepknit.com/cshop/product/Dream-in-Color-Yarn-Smooshy/133/

      Αν θέλεις κάτι πιο κοντινό, προτείνω τα νήματα μιας φίλης μου που μπορείς να τα βρεις εδώ: http://www.etsy.com/shop/ShadesofLight2 Οτιδήποτε σχετικά λεπτό είναι μια χαρά και είναι στην Ελλάδα, οπότε η παραγγελία θα φτάσει γρήγορα!

      Δες αυτά τα νήματα για κάλτσες, εγώ κάτι τέτοιο θα έβαζα: http://www.etsy.com/shop/ShadesofLight2?section_id=14328856&page=2

      Αν έχεις κάποια απορία στο σχέδιο, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου!

      Delete
  2. So, so lovely and that emerald green!!

    ReplyDelete
  3. Σε ευχαριστώ πολύ, χτες έψαξα σε κατάστημα και βρήκα ένα extra merino που πλησιάζει σε πάχος με αυτό που προτείνεις. Βέβαια το χρώμα αυτό είναι τέλειο δεν νομίζω να το βρω.
    Το σχέδιο είναι εύκολο.
    Να δούμε αν θα βρω χρόνο ανάμεσα στις μαρμελάδες και τα γλυκά να το πλέξω

    ReplyDelete